Klanten­service

Betalen
De prijzen van de producten in mijn webwinkel zijn allemaal vermeld in euro’s en exclusief verzendkosten. Betalen kan via Ideal , Bancontact, Giropay, SOFORT en PAYPAL en gaat via de veilige betaalservice van Mollie. Heb je een vraag over je betaling, kijk dan hier.

Verzenden
studio BABS maakt voor het verzenden van pakketten gebruik van Post NL.
Bestellingen worden binnen Nederland en in Europa naar België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Spanje, Zweden, Finland, Noorwegen en Denemarken verzonden.
Bestellingen van producten die op voorraad zijn worden uiterlijk binnen 3 werkdagen verzonden. Nabestellingen worden over het algemeen binnen 1 week gemaakt en verzonden. Indien een nabestelling langer duurt dan 1 week wordt hierover contact met je opgenomen.
De verzendkosten bedragen € 5,95 (pakketpost) en € 3,95 (brievenbuspost) voor zendingen binnen Nederland (tot 10 kg). Voor de genoemde landen binnen Europa gelden de volgende verzendtarieven:

België | Duitsland (tot 2 kg) €9,00
Frankrijk | Oostenrijk | Denemarken €15,00
Italië  | Spanje €19,00
Zweden | Finland | Noorwegen €22,00 

Retourneren
Ben je niet tevreden over jouw aankoop dan heb je het recht om binnen 14 dagen na ontvangstdatum jouw item te retourneren (met uitzondering van opdrachten en maatwerk; deze kunnen gezien het speciaal naar jouw wens gemaakte item niet geretourneerd worden).
Een retour dient gemeld te worden via de contactpagina van studio BABS. Daarna ontvang je een e-mail met daarin de details hoe je het artikel retour kunt sturen.
Je dient het item ongebruikt, onbeschadigd, ongewassen en compleet met aangehecht logokaartje in de originele verpakking retour te zenden.
Het product dient bewaard te worden in een ruimte waar niet gerookt wordt.

studio BABS behoudt zich het recht voor om geretourneerde artikelen te weigeren of om slechts een gedeelte van het bedrag terug te storten indien de artikelen niet voldoen aan de hierboven genoemde voorwaarden. Nadat de retourzending in goede orde door studio BABS is ontvangen, wordt het aankoopbedrag van het product (exclusief de verzendkosten) binnen 14 dagen teruggestort op jouw bankrekening.

Kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening en risico; vraag daarom altijd een bewijs van verzending van jouw retourpakket bij het postpunt van afgifte.

Garantievoorwaarden
De tassen, etuis & straps van studio BABS zijn handgemaakt en moeten kwalitatief goed zijn. Wij krijgen gelukkig weinig klachten betreffende de kwaliteit van de tassen, etuis & straps. Echter, gezien het feit dat wij handgemaakte producten maken, kan het voorkomen dat een item onverhoopt een productiefout bevat en/of niet aan de kwaliteitseisen voldoet. Wanneer er iets niet in orde is met de kwaliteit van onze items, zoeken wij graag naar een passende oplossing.

Garantie
Op deze klachten verlenen wij standaard garantie:

  • Kapotte hengsels, D-ring lussen etc. binnen 3 maanden na aankoop
  • Sluitingen (o.a. ritsen) binnen 3 maanden na aankoop
  • Kapot logolabel binnen 3 maanden na aankoop
  • Kapotte / loslatende stiksels binnen 3 maanden na aankoop
  • Kapotte BABS tag (roze gezichtje aan de tas / etui)

Er zijn echter ook klachten die buiten onze macht liggen. Een klacht waar wij op voorhand geen garantie op kunnen geven is verkleuring. Om miscommunicatie of verwarring te voorkomen is hieronder kort toegelicht wat wij verstaan onder verkleuring.

Verkleuring: wanneer tassen, etuis of straps te lang (zowel direct als indirect) in contact zijn met het zonlicht, kunnen verkleuringen ontstaan. Onder verkleuring verstaan wij ook het valer worden van kleuren of het vies worden van lichte kleuren (door zand of vuil).

Om de levensduur van je tas te verlengen, zou je een tas voor gebruik kunnen inspuiten met een onderhoudsproduct geschikt voor stof & leerlabel en dit inspuiten bij frequent gebruik regelmatig herhalen.

Bekijk ook het kaartje met onderhoudstips welke bij jouw tas / etui geleverd wordt.

Een lastiger te beoordelen klacht is slijtage van tassen, etuis of straps. Iedereen gebruikt haar tassen, etuis en straps op een andere manier en met een andere frequentie. Hierdoor is het lastig een norm te bepalen voor hoelang een tas ‘mee moet gaan’ en ‘bruikbaar’ moet blijven.

Tenslotte blijft een tas, etui of strap een gebruiksvoorwerp welke onderhevig is aan slijtage na verloop van tijd.

Klachten-procedure
Bij klachten dient er altijd contact opgenomen te worden met studio BABS via het contactformulier op de website. Vermeld bij jouw klacht in ieder geval jouw volledige naam, de aankoopdatum van jouw BABS item, de klacht waar het om gaat, jouw telefoonnummer en e-mailadres. Stuur bij voorkeur een foto mee van het defect / de klacht zodat wij deze kunnen beoordelen.

Zodra de klacht is ontvangen, nemen wij deze in behandeling en word je binnen 24 uur geïnformeerd over de verdere afhandeling.

Wanneer je toestemming krijgt een item retour te sturen kan dat naar onderstaand adres;

studio BABS
Ytsjesan 120
8939 DM Leeuwarden